Fakültemiz

Hakkımızda

Fakültemiz, Batı Karadeniz Bölgesinde sahil kenti Zonguldak’ta kurulan Bülent Ecevit Üniversitesi’nin merkez kampüsünde yer almaktadır. Fakültemiz faaliyetlerini Üniversitemizin Merkez kampüsünde toplam 14.127 m2 kapalı alana sahip iki binada, 14 anfi, 7 derslik, 2 bilgisayar laboratuarı, 1 dil laboratuarı, 12’si öğrenci laboratuarı olmak üzere toplam 46 laboratuar, 99 çalışma ofisi, 1 öğretim elemanı dinlenme ofisi, 3 seminer salonu, 3 kimyasal malzeme deposu, 1 kimyasal atık deposu ve 2 öğrenci kantini ile  sürdürmektedir. Fakültemizde 13 Profesör, 14 Doçent, 45 Yardımcı Doçent,  52 Araştırma Görevlisi, 2 Öğretim Görevlisi, 1 Okutman olmak üzere toplam 127 akademik personel, 1 Fakülte Sekreteri, 3 Şef, 11 Bilgisayar İşletmeni, 2 Teknisyen olmak üzere toplam 17 İdari Personel görev yapmaktadır.

Temel Değerler

• Güvenlik, sağlık ve toplumun refahını üstün tutmak,
  • Bilimsel ve akademik etik kurallarına bağlı olmak,
  • Katılımcı ve paylaşımcı olmak,
  • Yenilikçi araştırmacılar olmak.

Lisans Eğitimi

Fakültemizde dört yıllık lisans eğitimi verilmektedir.  İsteğe bağlı bazı bölümlerimizde 1 yıllık İngilizce Hazırlık Programı uygulanmaktadır. 4 yıllık normal bir eğitim sürecinde öğrenciler, zorunlu ve seçmeli derslerden minimum 240 AKTS’lik ders alarak mezun olurlar. Bazı bölümlerimizde 2. öğretim programı mevcuttur. 2015 Nisan ayı itibariyle öğrenci sayımız 1624’tür.

Bölümler

• Biyoloji Bölümü
  • Matematik Bölümü
  • Kimya Bölümü
  • Fizik Bölümü
  • Psikoloji Bölümü
  • Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
  • Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü
  • Tarih Bölümü
  • Arkeoloji Bölümü
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü
  • Sosyoloji Bölümü
  • Felsefe Bölümü

Lisans programlarının hedefleri

• Öğrenmeye ve araştırma yapmaya meraklı,
  • Teorik ve güncel bilgiye haiz ve problem çözme yeteneğine sahip,
  • Kişisel ve sosyal sorumlulukların bilincinde olan,
  • Analitik düşünme yeteneğine sahip,
  • Bilim ve edebiyat alanı ile ilgili işlerde görev yapmaya hazır öğrenciler yetiştirmek.

Lisansüstü Eğitimi

Fakültemiz Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı çeşitli yüksek lisans ve doktora programlarında lisansüstü eğitim vermektedir. Bu programlar şunlardır:

• Biyoloji Anabilim Dalı (Yüksek Lisans- Doktora)
  • Fizik Anabilim Dalı (Yüksek Lisans- Doktora)
  • Kimya Anabilim Dalı (Yüksek Lisans- Doktora)
  • Matematik Anabilim Dalı (Yüksek Lisans- Doktora)
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı (Yüksek Lisans)
  • Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı (Yüksek Lisans)

Lisansüstü Programların Hedefleri

• Geleceğin araştırmacı ve bilim insanlarını yetiştirmek