Haberler

Fakültemiz Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı ile İngiliz Dili ve Edebiyatı programlarının FEDEK Akreditasyon Sertifikaları Töreni yapıldı.

Fen Edebiyat Fakültesinde hazırlıklarına 2011 yılının Haziran ayında başlanan FEDEK akreditasyon süreci, 19 – 21 Mart 2017 tarihleri arasında FEDEK Değerlendirme Takım Üyeleri tarafından yapılan saha ziyaretleri ile tamamlanmıştı. Saha ziyaretlerinde yeterli bulunarak akredite edilen Batı Dilleri ve Edebiyatları, Matematik ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinin başkanlarına FEDEK Akreditasyon Derneği tarafından hazırlanan Akreditasyon Belgeleri törenle takdim edildi.

BEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi ŞEN, BEÜ’nün kaliteli eğitim anlayışı çerçevesinde Fen-Edebiyat Fakültesinde yürütülen akreditasyon çalışmalarının son yıllarda hız kazanarak devam ettiğini ve fakültedeki akredite edilmiş bölüm sayısının artırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Dekan Prof. Dr. Şadi ŞEN “Akreditasyon çalışmalarında görev alan ve emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum. Batı Dilleri ve Edebiyatları, Matematik ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerimizin FEDEK tarafından akredite edilmesi onur vericidir. Şu anda akreditasyon süreçlerinin devam ettiği Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tarih, Arkeoloji ve Sosyoloji bölümlerimizin de akredite olmasıyla yakın gelecekte FEDEK tarafından akredite edilmiş bölüm sayımızı 9’a çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.